Home | Kosten: wat is de prijs van een Australian Shepherd

Kosten: wat is de prijs van een Australian Shepherd

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Australian Shepherd is een hele fijne hond om te hebben. Het is namelijk een heel actief ras die het fijn vindt om hard te werken voor zijn baasje. Daarnaast vindt hij het ook heerlijk om veel tijd door te brengen met zijn baasjes: lekker samen knuffelen, veel spelen en op een lange wandeling te gaan.

Als je een Australian Shepherd puppy wil gaan kopen, is het wel belangrijk dat je er op let bij wie je precies een puppy koopt. Je hebt namelijk broodfokkers die zieke Australian Shepherds proberen te verkopen, terwijl ze zeggen dat je een hele gezonde pup koopt. Hieronder lees je meer over de prijs van een Australian Shepherd puppy en wat er nog meer bij komt kijken.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Prijs Australian Shepherd: zoveel kost deze hond

De Australian Shepherd is een heel lief ras dat dol is op gezelschap, aandacht en spelen. Dat zijn dan ook een aantal redenen waarom mensen kiezen voor dit ras. Meestal kost elke hond binnen een ras ongeveer evenveel geld, maar bij de Australian Shepherd is dit niet echt. Het is om deze reden lastig om één bepaalde prijs te noemen van deze hond.

Houd er rekening mee dat een Australian Shepherd minstens €900,- kost. De prijs kan flink oplopen, maar betaal niet meer dan €2000,- voor een hond.

Waar komt die prijsverschil dan vandaan? De goedkopere Australian Shepherds worden dan gefokt door thuisfokkers, mensen die echt voor hun plezier honden fokken omdat ze simpelweg van het ras houden.

Wanneer je meer betaalt voor een Australian Shepherd, is dat meestal omdat je deze koopt bij een erkende en betrouwbare fokker die al veel ervaring heeft en dus jaren in het vak zit. Je betaalt dan misschien wel wat meer, maar je weet op deze manier wel zeker dat je een goede en gezonde Australian Shepherd hebt.

Vaak kunnen de fokkers je van alles vertellen over de ouders van je nieuwe pup en hun stambomen laten zien waardoor je zeker weet dat de hond op een goede manier gefokt is. 

Welke kosten komen er nog meer bij kijken?

Met een hond alleen ben je er natuurlijk nog niet. Er komt namelijk veel meer bij kijken. Ten eerste moet je bij de aanschaf ook meteen ongeveer €50,- betalen voor de kosten voor de inenting en de chipregistratie. Als je je Australian Shepherd wil laten steriliseren, kost dat €350,-. Een castratie is wat goedkoper en kost ongeveer €200,-.

Waarschijnlijk neem je je pup ook mee op hondentraining, wat natuurlijk ook weer geld kost. Een goede hondentraining kost ongeveer €150,-. Je hond leert hierbij dat hij niet naar het bezoek moet springen, niet achter fietsers aan moet rennen en hoe hij zich wel en niet moet gedragen. Je kunt een verzekering nemen voor je hond, waarbij deze misschien een deel van de kosten van de training betaalt.

Let op: Het kopen of adopteren van een Australian Shepherd (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Australian Shepherd Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Daarnaast moet je natuurlijk ook nog nieuwe spullen kopen voor je hond. Een mand, een riem, etensbakjes en wat speeltjes bijvoorbeeld. Ook dit kost natuurlijk allemaal geld. Gelukkig zijn deze kosten wel eenmalig of hoef je ze maar een aantal keer aan te schaffen. Er zijn namelijk ook kosten die altijd terug blijven komen, zoals voer en eventuele snoepjes.

Ook moet je met je Australian Shepherd regelmatig naar de dierenarts. Niet alleen wanneer er iets mis is, maar ook voor de jaarlijkse check. Houd er bij het kopen van je Australian Shepherd dus rekening mee dat je komende vijftien jaar vast zit aan zulke kosten.

Hier koop je een Australian Shepherd

Het is het beste om een Australian Shepherd puppy te kopen bij een erkende fokker. Het nadeel hiervan is dat je dan waarschijnlijk wel wat langer moet wachten op je nieuwe hond en dat je de hoofdprijs betaalt, maar het grote voordeel hiervan is dat je dan wel zeker weet dat je een gezonde puppy koopt die op een goede manier is gefokt en verzorgd.

Om deze reden zijn er dan ook wel eens wachtlijsten om in aanmerking te komen voor een nieuwe puppy.

Je kunt er ook voor kiezen om je Australian Shepherd te kopen via Marktplaats of Facebook. Het is erg gemakkelijk om een hond te kopen via Marktplaats omdat het aanbod op deze site erg groot en divers is. Hierdoor is het redelijk gemakkelijk om binnen een korte tijd een nieuwe puppy te kopen. Wees hierbij wel extra voorzichtig.

Het is namelijk moeilijk om te controleren dat degene van wie je de hond koopt echt goede intenties heeft. Natuurlijk heeft niet iedereen die een hond verkoopt op Marktplaats verkeerde intenties, maar zorg ervoor dat je zeker weet dat je zaken doet met de goede persoon.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Australian Shepherd

Overweeg je een Australian Shepherd te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Australian Shepherd Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken →

Helaas komt het te vaak voor dat de honden worden verkocht alsof ze heel gezond zijn, terwijl dat helemaal niet het geval is. Er wordt dan volop gefokt zonder dat er goed gekeken wordt naar de ouders van de puppy’s. Hierdoor komen er veel ziektes voor waardoor het zo kan zijn dat je Australian Shepherd alweer na een jaar in moet laten slapen.

Zorg er dus voor dat je op een goede plek een Australian Shepherd puppy koopt, zodat je jarenlang plezier kunt hebben van een vrolijke en gezonde hond. Gelukkig heeft Marktplaats er zelf ook al veel aan gedaan om te voorkomen dat dit gebeurt. Zo kunnen advertenties voor honden die te koop staan alleen nog maar betaalt aangeboden worden, waardoor ze verkoper minder anoniem is. 

Een volwassen Australian Shepherd kopen

Veel mensen kiezen voor een puppy, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een volwassen Australian Shepherd te kopen. Het komt namelijk helaas nog wel eens voor dat mensen hun hond weg doen omdat deze bijvoorbeeld niet meer goed in het gezin past of omdat het gezin gaat verhuizen en de hond om de één of andere reden niet mee kan. Deze honden vind je meestal in het asiel.

Het is dan ook verstandig om altijd even in het asiel te checken voordat je een Australian Shepherd koopt. Deze honden hebben natuurlijk het meest dringende een nieuw baasje nodig.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Australian Shepherd?

Bekijk dan het Australian Shepherd Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Australian Shepherd wilde weten in één compleet e-book!”

Australian Shepherd Handboek bevat 100+ pagina’s vol info over jouw hond!

  • Wil je een Australian Shepherd kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Australian Shepherd zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Australian Shepherd trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shepherd de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Australian Shepherds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Australian Shepherd Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Australian Shepherd Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Australian Shepherd Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload