Het is helemaal niet zo gek om twee verschillende hondenrassen met elkaar te mixen. Dit gebeurt al lange tijd. De puppy heeft dan de uiterlijke kenmerken en de innerlijke kenmerken van allebei de ouders. De Australian shepherd is natuurlijk een middelgrote hond met een lange vacht en veel verschillende kleuren.
Het is een echte gezinshond die hard werkt en trouw is aan zijn baasjes. Hij is erg intelligent en heeft veel beweging nodig. De kruisingen met dit ras zal dan ook vaak deze kenmerken hebben.
👋 Voordat je verder leest…
Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.
We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!
De border aussie
Als je twee hardwerkende honden zoals de border collie en de Australian shepherd met elkaar mixt dan krijg je een hele hardwerkende honden met de naam border aussia. Naast dat ze allebei ervan houden om hard te werken, zijn ze ook erg enthousiast.
Ze vinden het heerlijk om een taakje te doen voor hun baasje. Omdat deze twee rassen vrij dicht bij elkaar liggen, lijkt de border aussie op allebei de ouders. Het is namelijk dezelfde rasgroep, ze werden vroeger voor hetzelfde doel gefokt en hebben daarom ook dezelfde bouw en hetzelfde karakter.
Je zal niet zeker kunnen weten welke kleur de vacht precies zal hebben, maar het zal waarschijnlijk wel lekker bont zijn. Hij vindt het leuk om met je mee op pad te gaan wanneer je een wandeling gaat maken. Ook wil hij graag deel uitmaken van de familie die hij koste wat kost zal beschermen. De twee rassen lijken erg op elkaar, dus de bouw van de border aussie zal ook op allebei zijn ouders lijken.
De augi
Wanneer je de Australian shepherd mixt met een Welsh corgi Pembroke, dan krijg je een hele mooie en lieve hond. Hij houdt ervan om te spelen, hij is heel actief en erg vriendelijk. Echter kunnen ze ook heel eigenwijs zijn.
Ze houden er niet van om veel alleen te zijn en hebben veel aandacht nodig. Ze hebben erg veel energie en hebben daarom ook de ruimte nodig om vrij te kunnen bewegen.
De Welsh corgi Pembroke is iets kleiner dan de Australian shepherd en de mix zal dan ook iets kleiner zijn en meer het formaat van de corgi hebben. Hij zal dus rond de dertig centimeter groot worden en zal tussen de tien en de vijftien kilo wegen. Ook heeft hij iets kortere haren dan de Australian shepherd.
Over het algemeen heeft hij drie verschillende kleuren, maar hij kan ook twee verschillende kleuren hebben. Gemiddeld wordt de augi ongeveer vijftien jaar oud.
De aussiedoodle
Door de Australian shepherd te mixen met de poedel krijg je de aussiedoodle ofwel de aussiepoodle. De aussiedoodle is een echte familiehond en daardoor ook de meest bekende kruising van de Australian shepherd. Over het algemeen zijn ze heel vriendelijk, slim en gemakkelijk om te trainen. Dat komt omdat beide ouders van de aussiedoodle intelligente honden zijn.
Straffen wanneer hij het niet goed doet werkt niet echt bij deze hond. Je kunt hem beter belonen bij goed gedrag en dan zal hij zo snel mogelijk leren. Ze worden graag uitgedaagd en kunnen zich gaan vervelen wanneer dit niet meer gebeurt.
Gemiddeld weegt een aussiedoodle tussen de dertig en de zestig kilo. Ze worden zo’n 35 tot 38 centimeter hoog. Hij kan verschillende kleuren vacht hebben. Hoe hij er precies uit ziet, verschilt per hond. Sommige hebben de krullen van de poedel, terwijl de andere aussiedoodle juist meer de lange haren van de Australian shepherd hebben.
Ondanks dat geen een hond hypoallergeen is, wordt van de aussiedoodle gezegd dat hij wel in de buurt komt. Een aussiedoodle met korte haren zoals de poedel zou daarnaast ook nog beter zijn voor mensen met een hondenallergie dan de aussiedoodle met lange haren zoals de Australian shepherd. De levensverwachting van deze prachtige kruising ligt tussen de tien en twaalf jaar.
De aussiedor
De aussiedor is een hele leuke en vriendelijke hond. Dat komt door zijn ouders: de Australian shepherd en de labrador. De labrador is natuurlijk hartstikke bekend omdat het een hele lieve en vriendelijke hond is, en dat is de aussiedor ook. Hiermee weet je dus zeker dat je een leuke hond in huis haalt, want het is echt een gezelschapshond.
Ze blijven zich redelijk lang als puppy gedragen en zijn erg speels. Het is belangrijk om ze in hun jonge jaren al goed te laten socializen zodat ze op latere leeftijd ook goed met vreemden en met andere honden overweg kunnen. Als ze zich gaan vervelen en niet goed hun energie kwijt kunnen, dan kunnen ze de boel gaan slopen.
Ze zijn middelgroot, energiek en loyaal naar hun baasje toe. Daarnaast zijn ze ook redelijk actief waardoor ze het beste zijn voor een baasje die al wat ervaring met honden heeft. Ze zijn erg slim en vinden het fijn om een taakje te hebben en om uitgedaagd te worden. Andere namen voor deze kruising is Australian sheprador, aussie shreprador of Aussie labs.
Gemiddeld worden ze zo’n twaalf tot vijftien jaar oud. Ze wegen tussen twintig en de veertig kilo en worden ongeveer zestig centimeter groot.
De ausky
Wanneer je twee hele mooie honden zoals de husky en de Australian shepherd met elkaar mixt, dan krijg je een bijzonder mooie hond: de ausky. Hij heeft een prachtig gekleurde vacht. Ondanks dat hij een tikkeltje eigenwijs kan zijn, is hij erg dol op zijn gezin. Het is een actieve hond die erg loyaal is naar zijn baasje toe.
Ze vinden het dan ook niet fijn om langere tijd en vaak alleen gelaten te worden. Over het algemeen verliezen ze erg veel haren en zijn ze dus niet geschikt voor mensen met hondenallergiën.
Zowel de husky als de Australian shepherd heeft erg veel beweging nodig. Ze vinden het heerlijk om op een lange wandeling te gaan of om los rond te rennen in het park.
Houd er dus rekening mee dat je ervoor zorgt dat je ausky genoeg beweging krijgt. De ausky is dus eigenlijk de ideale hond voor een actief en sportief baasje. Meestal zijn ze een mix van kleuren zoals zwart, wit, bruin en beige.
De aussiepom
Deze kruising zie je niet heel vaak omdat de twee rassen verschillen in grootte. De Australian shepherd is natuurlijk een redelijk grote hond, terwijl de pomeriaan maar een klein hondje is. Hij heeft een eigenwijs karakter en dit zie je wel een beetje terug in de aussiepom.
Het lijkt misschien een beetje gek om deze twee honden met elkaar te mixen, maar de aussiepom is een heel klein en schattig hondje met lange haren en dezelfde kleuren als de Australian shepherd. Verder heeft hij meer de bouw van een pomeriaan.
De aussiepom is niet alleen schattig, maar hij is ook heel aanhankelijk en leuk. Ondanks dat het zo’n klein hondje is, heeft hij veel energie en vindt hij het heerlijk om te spelen. Hij kan het beste overweg met kinderen die iets ouder zijn.
Niet dat hij niet overweg kan met kleine kinderen, maar die kunnen in al hun enthousiasme en drukte de kleine hond nog wel eens pijn doen. Gemiddeld wordt de aussiepom twaalf tot vijftien jaar oud en weegt hij tussen de zeven en de vijftien kilo.
De Australian retriever
Tot slot hebben we ook nog de mix tussen de Australian shepherd en de golden retriever: de Australian retriever. De golden retriever is zo’n beetje het meest populaire ras in Nederland omdat het een echte gezinshond is: schattig, een goede grootte en heel speels en lief. Wat je dan krijgt is een hond die deze eigenschappen heeft, maar die ook nog eens heel waakzaam is.
Verder is de Australian retriever, die ook wel de golden Aussie wordt genoemd, net als zijn ouders heel energiek en vriendelijk. Verder heeft hij niet zulke lange haren als de Australian shepherd, maar lijkt de vacht meer op die van de golden retriever. Deze moet je regelmatig borstelen om te voorkomen dat je hele huis onder de haren zit. Wel kan hij de kleuren van zijn Australian shepherd ouder krijgen, namelijk een mix van zwart, bruin en wit.
De Australian retriever is naast vriendelijk en energiek ook erg loyaal en intelligent. Hij is echt toegewijd aan zijn familie en vindt het heerlijk om met kinderen te spelen. Omdat hij zo energiek is, is het wel belangrijk dat hij genoeg ruimte heeft om te spelen en om vrij te bewegen. Hij wordt zo’n 55 centimeter groot en zal tussen de vijftien en de dertig kilo wegen. Gemiddeld wordt de Australian retriever zo’n twaalf tot vijftien jaar oud.
Nog meer leren over jouw (toekomstige) Australian Shepherd?
Bekijk dan het Australian Shepherd Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.
Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!