Home | Ultieme gids: jouw Australian Shepherd kopen

Ultieme gids: jouw Australian Shepherd kopen

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het is natuurlijk super leuk om een nieuw hondje te kopen en al helemaal wanneer het om een Australian Shepherd gaat! Het is een hele leuke gezinshond die heel actief is en veel uithoudingsvermogen heeft.

Ideaal dus om een middagje mee te spelen of om samen een flinke wandeling te maken. Ze staan erom bekend dat ze hun baasje tevreden willen houden en dat ze van gezelschap houden. Houd er echter wel rekening mee dat er veel komt kijken bij het aanschaffen van een nieuwe Australian Shepherd.

Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat je een puppy koopt van een betrouwbare dealer. Waar je allemaal op moet letten wanneer je een nieuwe hond koopt, lees je hier.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Hier kun je het beste een Australian Shepherd kopen

Wanneer je hebt besloten om dat je graag een Australian Shepherd wil hebben, komt de volgende vraag al snel boven: ga je hem bij een fokker halen of ga je hem adopteren? De meeste mensen denken namelijk meteen aan een fokker wanneer ze een nieuwe hond willen. Dat is op zich logisch, want hier is de kans het grootste dat je een gezonde puppy kunt kopen.

Toch is adopteren ook nog helemaal niet zo verkeerd. Je krijgt dan waarschijnlijk een iets oudere Australian Shepherd die niet meer in zijn oude gezin kan blijven. Het voordeel hiervan is dat je een hond krijgt die je niet meer heel veel hoeft te leren en waarschijnlijk al goed luistert. Een asiel is ideaal wanneer je een hond wil adopteren.

Je kunt er ook voor kiezen om een Australian Shepherd te kopen via een advertentie op Facebook of Marktplaats. Vooral Marktplaats is een handige plek om een nieuwe hond te kopen, omdat het aanbod erg groot is. De kans dat je al snel een Australian Shepherd puppy hebt, is vrij groot. Let er hierbij wel op dat je zeker weet dat je een gezonde en goed gefokte pup koopt.

Er zijn namelijk ook mensen die zieke honden laten paren, waardoor je ook zieke puppy’s krijgt. Zij verkopen deze echter gewoon door alsof ze heel gezond zijn, waardoor je het risico loopt dat je al heel snel je hondje in moet laten slapen omdat hij of zij te ziek is. Gelukkig heeft Marktplaats het al een stuk moeilijker gemaakt om ziekte honden door te verkopen.

Zo kunnen de advertenties waarin honden aangeboden worden alleen nog maar verspreid worden door betaling, waardoor de verkoper minder anoniem is.

Let op: Het kopen of adopteren van een Australian Shepherd (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Australian Shepherd Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De beste plek om een Australian Shepherd te kopen is waarschijnlijk via een erkende fokker. Op deze manier weet je namelijk honderd procent zeker dat je een gezonde hond koopt en hier doe je niet alleen jezelf en de fokker een plezier mee, maar natuurlijk ook de hond in kwestie. Het nadeel is wel dat je vaak wat langer moet wachten tot er een puppy beschikbaar is voor jou, maar dit is het helemaal waard.

Een erkende fokker gaat op een hele voorzichtige manier te werk en kijkt goed naar de stambomen van de Australian Shepherds zodat er geen incest plaats kan vinden of dat er geen honden met elkaar gemixt worden die niet met elkaar gemixt mogen worden. Zo’n erkende fokker zit vaak aangesloten bij een vereniging en hoeft geen geld te verdienen, maar doet het echt voor zijn plezier.

Een Australian Shepherd kopen: wat kost dat?

Als je een Australian Shepherd wil kopen, is het natuurlijk ook wel handig om te weten hoeveel een puppy ongeveer kost. Dit hangt vooral af van de plek waar je een Australian Shepherd koopt. Zo betaal je in het asiel natuurlijk maar heel weinig, maar de kans dat je hier een gezonde of een jonge Australian Shepherd tegen komt is niet super groot.

Je moet rekening houden met een prijs van tussen de €900,- en de €2000,-. Hoe beter en betrouwbaarder de fokker is, hoe meer geld je meestal ook betaalt voor een Australian Shepherd pup. Wel heb je dan ook een hele gezonde puppy, waardoor je hond dus minder kans heeft om ziek te worden en je dus ook niet zo snel naar de dierenarts hoeft.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Australian Shepherd

Overweeg je een Australian Shepherd te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Australian Shepherd Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken →

Australian Shepherd kopen? Zo herken je een goede fokker

Wil je een Australian Shepherd kopen via Marktplaats? Let er dan op dat je te maken hebt met iemand die zuivere intenties heeft. Je kunt dit controleren door te kijken of de verkoper ook nog andere nestjes te koop heeft staan. De meeste fokkers die echt om hun dieren geven, laten ze namelijk niet te vaak puppy’s krijgen omdat dit lichamelijk erg zwaar kan zijn.

Je kunt ook kijken of de persoon die het nestje te koop heeft staan ook nog andere advertenties heeft op andere plekken. Als dit het geval is, kun je beter doorzoeken naar een andere verkoper. Je wil natuurlijk niet een zieke pup kopen. Dit is soms lastig te herkennen omdat de verkopers gewoon het paspoort van de hond vervalsen of zeggen dat ze al ingeënt en ontwormd zijn terwijl dit helemaal niet het geval is.

Een goede verkoper heeft ook altijd duidelijke foto’s van allebei de ouders van de puppy. Je kunt eventueel ook vragen naar wat informatie over de ouders.

Als je te maken hebt met een goede fokker die het beste voor heeft met zijn beestjes, zal hij je alles kunnen vertellen over de ouders en zelfs hun stambomen kunnen laten zien. Het is erg belangrijk om te weten wie de ouders zijn van je nieuwe pup, zodat je ook weet hoe je puppy ongeveer zal zijn qua gedrag en uiterlijk.

Verder kun je een goede fokker ook herkennen aan zijn enthousiasme. Australian Shepherds fokken is echt zijn passie en hij vertelt hier heel graag over. Als het goed is, zijn ze ook ingeschreven bij een rasvereniging.

Ze moeten hiervoor voldoen aan een aantal kwaliteitseisen en ze zijn heel open over de manier waarop zij fokken en waarom ze dat op deze manier doen. Tot slot zullen ze jou ook wel wat vragen stellen om te voorkomen dat hun zorgvuldig gefokte pups niet op een verkeerde plek terechtkomen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Australian Shepherd?

Bekijk dan het Australian Shepherd Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Australian Shepherd wilde weten in één compleet e-book!”

Australian Shepherd Handboek bevat 100+ pagina’s vol info over jouw hond!

  • Wil je een Australian Shepherd kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Australian Shepherd zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Australian Shepherd trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shepherd de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Australian Shepherds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Australian Shepherd Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Australian Shepherd Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Australian Shepherd Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload