Home | Australian Shepherd herplaatsing.. hoe werkt dat precies?

Australian Shepherd herplaatsing.. hoe werkt dat precies?

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Australian Shepherd is het ideale huisdier voor iedereen die een actieve hond zoekt. Hij heeft namelijk veel energie, houdt ervan om hard te werken, veel bezig te zijn en zijn baasje tevreden te houden. Daarnaast vindt hij het ook heerlijk om te knuffelen en dankzij zijn langharige vacht is hij hier ook de ideale hond voor.

Toch zijn er helaas nog altijd mensen die ervoor moeten kiezen om hun hond weg te doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat ze niet meer voor hun huisdier kunnen zorgen of omdat ze gaan verhuizen en de hond niet mee kan. Je kunt er dan voor kiezen om je Australian Shepherd te herplaatsen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Wat is een herplaatsing van een Australian Shepherd?

Bij een herplaatsing wordt de Australian Shepherd verkocht aan iemand anders. Je hond gaat dan dus verhuizen naar een andere eigenaar. Je zou dit zelf kunnen regelen, bijvoorbeeld door een advertentie te plaatsen op Facebook of op Marktplaats, maar je kunt er ook voor kiezen om hier hulp bij in te schakelen.

Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij een rasvereniging of natuurlijk de fokker waar je je Australian Shepherd ook hebt gekocht. Wie weet kennen zij nog wel iemand die graag een wat oudere Australian Shepherd wil hebben. Als je echt niet meer weet wat je met je hond moet doen, kun je hem ook nog altijd naar het asiel brengen. Hier worden ze goed verzorgd, maar het is natuurlijk niet zo fijn voor het beestje.

Het kan een hele lastige keuze zijn om je Australian Shepherd te laten herplaatsen. Zeker wanneer je eigenlijk helemaal geen afscheid wil nemen van je geliefde hond, kan het erg zwaar zijn. Een herplaatsing is namelijk niet altijd jouw keuze. Soms zijn de omstandigheden nou eenmaal zo dat je niet anders kan.

Toch moet je op dat moment verantwoordelijkheid nemen, want de hond mag er uiteraard ook niet onder leiden. Als je viervoeter niet meer gelukkig is of jij er niet mee goed voor kunt zorgen, is een herplaatsing misschien wel de enige juiste optie die je kunt maken.

Redenen om te kiezen voor een herplaatsing van een Australian Shepherd

Er zijn genoeg redenen waarom iemand kan kiezen voor een herplaatsing. Zo kan het gezin bijvoorbeeld emigreren naar een plek ver hier vandaan en dan kan de hond niet altijd mee. Een andere reden is dat het baasje komt te overlijden, waardoor de hond ook een andere woonplek nodig heeft.

Misschien heeft het baasje simpelweg niet meer de middelen om voor het beestje te zorgen en is het het beste voor iedereen als de hond naar een ander baasje gaat, hoe pijnlijk dat ook kan zijn.

Als je je Australian Shepherd wil laten herplaatsen, kan dit dus op verschillende manieren. Het belangrijkste echter is dat je zeker weet dat je hondje bij een goed nieuw baasje terecht komt. Zeker wanneer je een advertentie op het internet zet, weet je niet wie er op af komt. Check deze persoon dus altijd goed, want je wil natuurlijk niet dat je hond op een slechte locatie terecht komt of dat hij op een later moment alsnog in het asiel terecht komt.

Daarnaast wordt er op het internet vaak een impulsaankoop gedaan. Als je ervoor kiest om je hond te laten herplaatsen via een fokker of een organisatie, dan is de kans groter dat je Australian Shepherd bij een juiste nieuwe eigenaar terecht komt.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Australian Shepherd

Overweeg je een Australian Shepherd te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Australian Shepherd Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken →

Redenen om te kiezen voor een oudere Australian Shepherd

Wanneer een Australian Shepherd wordt herplaatst, is dit waarschijnlijk geen puppy meer. Als je dus op zoek bent naar een wat oudere hond, dan is een herplaatste hond misschien wel ideaal voor jou.

Mensen willen vaak graag een puppy en overwegen een oudere hond niet, terwijl dit ook veel voordelen heeft. Ten eerste is het natuurlijk voor de hond heel erg fijn, want je geeft hem of haar op deze manier een kans op een tweede leven. De oorzaak van de reden dat de hond weg moet bij zijn baasje, ligt niet altijd bij de hond. Het kan namelijk ook liggen aan het gezin, zoals hierboven al vernoemd wordt.

Het grote voordeel van het adopteren van een Australian Shepherd is dat de hond al helemaal zindelijk is. Ze zijn goed afgericht en getraind, dus dit hoef jij niet meer allemaal te doen.

Dit scheelt je een hele hoop tijd, moeite en geld. Het kan erg frustrerend zijn om een puppy groot te brengen omdat hij niet altijd even goed wil luisteren en zijn behoeftes nog wel eens in huis wil doen. Deze fase kun jij dus mooi skippen door een hond te adopteren! Het kan natuurlijk ook wel voorkomen bij een oudere hond, maar wel veel minder vaak.

Dit kun je doen als je een Australian Shepherd wil via een herplaatsing

Als je een Australian Shepherd wil adopteren, kun je natuurlijk gaan kijken bij een asiel. Iets makkelijker is om op websites te kijken zoals www.ikzoekbaas.nl of www.verhuisdieren.nl. Hierop vind je namelijk een volledig overzicht van allemaal Australian Shepherds die er op dat moment aangeboden worden ter adoptie.

Als je een hond hebt gevonden die je misschien wel wil hebben, kun je een ontmoeting plannen zodat je de hond in het echt kunt zien. Op deze manier kom je erachter of je een klik hebt met het dier en of je er een goed gevoel bij hebt.

Kijk ook altijd goed naar het adoptiecontract. Dit wordt meestal opgesteld door een stichting die wil dat de adoptant zich wel aan de regels houdt. Dat is natuurlijk logisch en alleen maar goed, maar lees het contract wel eventjes door. Teken nooit een contract waar je je niet helemaal op je gemak bij voelt.

Wees ook eerlijk tegen de stichting, maar ook tegen jezelf. Heb je echt de energie, tijd en liefde om aan de hond te geven en ook voor een langere tijd? Ga daarnaast ook niet tegen de verkoper zeggen dat je al veel ervaring hebt met honden terwijl dat niet het geval is. Als het dan vervolgens toch niet lukt om voor de hond te zorgen, zou hij weer verplaatst moeten worden en dat is zielig voor het beestje.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Australian Shepherd?

Bekijk dan het Australian Shepherd Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Australian Shepherd wilde weten in één compleet e-book!”

Australian Shepherd Handboek bevat 100+ pagina’s vol info over jouw hond!

  • Wil je een Australian Shepherd kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Australian Shepherd zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Australian Shepherd trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shepherd de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Australian Shepherds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Australian Shepherd Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Australian Shepherd Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Australian Shepherd Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload